Nyheder‎ > ‎Behandlingsnyheder‎ > ‎

Ny formulering af Exjade til jernkelerende behandling er på vej

indsendt 18. dec. 2016 10.26 af Niels Jensen   [ opdateret 26. jul. 2017 02.09 ]
Gennem nogle år har Novartis arbejdet på, at gøre det nemmere at tage exjade, og nu er den nye formulering på vej. Exjade er medikament baseret på de aktive stof deferasirox, som kan reducere jernophobning i blodet som følge af mange blodtransfusioner. Såfremt du er MDS patient og får regelmæssige blodtransfusioner, så kan denne ændring have betydning for dig.

Indtil nu har patienter, som tager Exjade skuldet opløse tabletterne i vand og drikke dette. Nu er tabletterne blevet filmovertrukne, og kan sluges direkte ligesom hovedpinepiller. Med de nye filmovertrukne tabletter kommer mere af det aktive stof ind i patienten, og det har betydet, at Novartis har kunnet reducere dosis af det aktive stof med 33%. Umiddelbart skulle man så tro, at produktet blev 33% billigere, men det er jeg ikke sikker på sker. Du kan læse mere om de nye filmovertrukne Exjade tabletter her, og du kan læse produkt resumé og udkast til indlægsseddel her. Novartis har også udgivet en folder med titlen "Vigtige oplysninger i forbindelse med behandlingen med Exjade" og en "Exjade Håndbog" (klik på link for at læse disse folderer).  Billedet til venstre viser de tre forskellige nye tabletter.

Såfremt du er MDS patient og får regelmæssige blodtransfusioner, så bør du tale med din læge om jernbehandling og hvilket produkt, der er bedst for dig. Udover Exjade findes der to andre produkter til jernkelerende behandling. De gamle vandopløselige Exjade piller vil af hensyn til at undgå fejlmedicinering blive trukket væk fra markedet - sandsynligvis i løbet af 2017.
Google+ Twitter Facebook Gmail PrintFriendly