Nyheder‎ > ‎Forskningsnyheder‎ > ‎

Adgang til hæmatologisk medicin

indsendt 8. dec. 2013 08.36 af Niels Jensen   [ opdateret 8. dec. 2013 08.36 ]
EHA - European Hematlology Association (Den europæiske forening for hæmatologi) har besluttet af undersøge tilgængeligheden af hæmatologisk medicin i de følgende måneder. Derfor har de lavet en hjemmeside, hvor læger, sundhedspersonale og patienter kan rapportere tilfælde af manglende adgang til hæmatologisk medicin på https://www.surveymonkey.com/s/GWH3DK65. Formålet er danne et sammenhængende europæisk billede af omfanget af manglende medicin, årsagen hertil og konsekvenserne heraf i Europa.

I øjeblikket eksisterer sådanne informationer ikke, hvilket gør det vanskeligt for europæiske politikere og politiske beslutningstagere at træffe foranstaltninger som er effektive og har gennemslagskraft. EHA vil gøre alt indsamlet materiale offentligt tilgængeligt. Såfremt du har spørgsmål til denne undersøgelse, så kontakt EHA's koordinator for europæiske anliggender Nina Straathof.

Jeg kender personligt ikke til problemer i Danmark, men skulle der være enkelte steder med problemer, så vil det være godt at få den rapporteret til EHA. MDS DK Patientstøttegruppe har modtaget information om undersøgelse fra MDS UK Patient Support Group.

Comments