Nyheder‎ > ‎Forskningsnyheder‎ > ‎

ATG reducerer graft-versus komplikationer for leukæmipatienter efter stamcelletransplantation

indsendt 9. jan. 2016 01.40 af Niels Jensen   [ opdateret 9. jan. 2016 02.33 ]
Antistof kan sænke afstødningsrater Efter stamcelletransplantation i leukæmipatienterI en artikel på Get Healthy, som er en del af The Times Media Company skriver journalist Steven Reinberg den 6. januar 2016, at antistofbehandling inden stamcellertransplantation af leukæmipatienter kan reducere graft-versus-host komplikationer efter transplantation af leukæmipatienter. Endog uden at øge risikoen for leukæmi tilbagefald og andre komplikationer.

Undersøgelsen, som blev offentliggjort i New England Journal of Medicine den 7. januar, omfattede 168 leukæmi patienter ved 27 forskellige behandlingscentrer. Efter to år var der ingen forskel på overlevelse for de patienter, som havde fået antistof og de der ikke havde. Men de, som havde fået antistof havde færre kroniske graft-versus-host komplikationer end de der ikke havde. Procenterne for de, som fik kroniske graft-versus-host komplikationer var henholdsvis 32% og69% (lavere procent er bedre) ifølge den ledende forsker Dr. Fancesca Bonifazi fra Instituttet for Hæmatologi ved Bologna Universitetet i Italien. Procenterne af patienter, som var fri for graft-versus-host komplikationer og tilbagefald var 37% i gruppen, som fik antistof, og 17% i kontrolgruppen (højere procent er bedre).

Det animalske antistof, som blev anvendt i dette studie var antihuman T-lymfocyt immonglobulin (ATG), som også bruges ved behandling af visse typer af MDS.

Kilde information

Denne nyhed er baseret på en artikel på Get Healthy den 6. januar 2016. Oversættelse og bearbejdning er foretaget af Niels Jensen ved brug af Google Translate.

Billedet, som illusterer denne artikel, er lånt fra Get Healthy artiklen.

Lee Greenberger, som er videnskabelig chef ved Leukemia and Lymphoma Society i White Plains, New York, USA sagde i en kommentar til journalisten, at "kronisk graft-versus-host komplicationer, som kan forekomme efter behandling af leukæmi med stamcelle transplantation er stadig en stor begrænsning ved anvendesle af denne behandling. Denne undersøgelser viser, at antistoffet ATG ser ud til at reducere forekomsten af kronisk graft-versus-host komplikationer, og kan forbedre livskvaliteten uden en betydelig indvirkning på overlevelse". Og han tilføjede, at "dette fremskridt, kombineret med tidligere undersøgelser og andre igangværende forsøg med dette antistof ved transplantation, kan være til væsentlig gavn for patienter med blodkræft og behov for knoglemarvstransplantation".