Nyheder‎ > ‎Forskningsnyheder‎ > ‎

Fremtidens medicin er peronlig

indsendt 2. jul. 2014 07.49 af Niels Jensen   [ opdateret 2. jul. 2014 07.53 ]
Det skriver Thomas Djursing på ing.dk. Fra slutningen af 1960'erne til i dag er omkostningerne ved udvikling af ny medicin steget næsten 100 gange og det tager 3 gange så lang tid. Derfor er biotek industrien i stor stil begyndt at interesserer sig for sekvensering af den enkelte patients DNA - specielt ved brug af de såkaldte NGS-maskiner (NGS = Next Generation Sequencing) som får prisen på disse analyser til at styrtdykke.

Dette er efter min mening yderst positivt for os MDS patienter. Med få ny-diagnosticerede patienter (ca. 2-300 om året i Danmark, og ca. 10.000 om året i USA), så er der ikke mange penge i at udvikle generel virkende medicin til denne gruppe patienter. Med omkostninger i størrelsesordenen 800 millioner dollars for udviklingen af et nyt traditionelt produkt bliver medicinen ekstrem dyr for patienten eller hospitalet. Dette skyldes de mange forsøg både med dyr og mennesker, som udvikling af traditionel medicin kræver.

Med ny biotek er tilgangen at udvikle en proces, som bruges til at fremstille et stof, som har større sandsynlig for at virke på den patient stoffet er udviklet til. Når processen er udviklet, så kan den genbruges til udvikling af medicin til andre patienter.  Jeg tror, at det betyder, at vi i de nærmeste år vil se mange nye måder at behandle MDS patienter på. Og forhåbentlig også nye kurerende behandlinger.
Comments