Nyheder‎ > ‎Forskningsnyheder‎ > ‎

Jeg kunne ønske mig...

indsendt 22. feb. 2013 00.37 af Webmaster mds-and-you   [ opdateret 22. feb. 2013 00.37 af Niels Jensen ]
Lægemiddelstyrelsen i Danmark svarer til Federal Drug Administration (FDA) i USA. Begge organisationer er involveret i godkendelse og overvågning af medicin i deres respektive lande.
Fra Lægemiddelstyrelsen kan jeg alene abonnerer på nyheder - ganske vist opdelt i flere grupper - og det foregår på den noget gammeldags metode med udsendelse af e-mail. De nyheder, som jeg kan vælge at abonnerer på er godkendelse og kontrol, bivirkninger og forsøg, detail og nethandel, priser og medicintilskud, og generelle nyheder. Desuden er der mulighed for at abonnerer på specielle nyhedsbreve om bivirkninger og medicinsk udstyr.
Fra FDA kan jeg på samme måde abonnerer på nyheder om tilbagekaldelse af produkter, om sikkerheds indberetninger, og meget andet. Men her kan jeg vælge om jeg ønsker at modtage informationer i postboks som e-mails eller som RSS-strømme, som jeg læser i min nyhedslæser. Det sidste gør, at min indbakke i postprogrammet ikke bliver fyldt med en masse e-mails, som jeg måske ikke lige har tid til læse, men som gør det vanskeligere at behandle den e-post, som skal besvares. RSS-strømme kan læse med programmer som Google Reader, som i Chrome webbrowseren. I Firefox webbrowseren hedder den tilsvarende funktionalitet 'Live bogmærker'.
Man kan også følge FDA på Facebook, Twitter og YouTube, men desværre endnu ikke på Google+. Jeg kunne ønske mig, at Lægemiddelstyrelsen ville være ligeså aktiv med at benytte nye moderne kommunikationsformer, som eksempelvis Google+, Facebook og Twitter. Nordsjællands Politi har i nogen tid brugt flere af disse med succes.

Comments