Nyheder‎ > ‎Forskningsnyheder‎ > ‎

Klinisk forsøg for lav-risiko MDS patienter

indsendt 19. jan. 2015 00.55 af Niels Jensen   [ opdateret 11. mar. 2015 15.33 ]
I starten af januar kom der meddelelse fra MDS Foundation om et nyt klinisk forsøg med oral azacytidin for lav risiko MDS patienter. De tre danske "MDS centre of excellence" - Rigshospitalet, Odense Universitetshospital og Skejby Sygehus - samt Roskilde Sygehus er med i dette multicenterforsøg. Hvis du er en MDS patient i lav-risiko gruppen, så bør du tale med din hæmatolog om dette forsøg skulle være noget der kunne hjælpe dig. 

MDS Foundation skriver: "MDS Foundation er dedikeret til at øge kendskabet til MDS på verdensplan og deling af information, og vil vi gerne annoncere et nyt fase 3, multicenter, randomiseret, dobbeltblindt studie til sammenligning af effekt og sikkerhed af Oral Azacytidin plus bedste understøttende behandling i forhold til placebo plus bedste understøttende pleje hos personer med transfusion af røde blodlegemer-afhængig Anæmi og trombocytopeni, som skyldes IPSS lavere risiko myelodysplastisk syndrom (MDS).

Periodisering af patienterne er i gang for dette kliniske forsøg studie med nummeret NCT01566695. For at finde et sted i dit område, hvor denne undersøgelse gennemføres, kan du besøge https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT01566695?term=NCT01566695&rank=1&show_locs=Y#locn.

Dette QUAZAR® MDS kliniske forsøg vil evaluere, hvor godt et testpræparat kaldet CC-486 (Oral Azacytidin) fungerer, når det gives sammen med bedste understøttende behandling. Forskerne ønsker at lære om denne behandling kan hjælpe folk med lavt rød blodlegemetal og lavt blodpladetal med at opnå uafhængighed af røde blodlegemer transfusioner sammenlignet med placebo, en tablet, der ikke indeholder aktive medicin, og den bedste understøttende behandling. Forskerne ønsker også at lære om overlevelse og bivirkninger ved denne behandling. Omkring 386 patienter vil deltage i denne undersøgelse. Patienter, der deltager vil blive tilfældigt delt i en af to grupper, CC-486 (Oral Azacytidin) eller placebo. Alle har samme chance for at være i en af grupperne."
 
Vedhæftet denne meddelelse er et "Fact Sheet" (på engelsk!) om forsøget. For yderligere information om dettee kliniske forsøg, ring til 011- 646-307-8079, e-mail QUAZARMDSstudy@emergingmed.com eller besøg hjemmesiden
Ċ
Niels Jensen,
19. jan. 2015 00.55