Nyheder‎ > ‎Forskningsnyheder‎ > ‎

Man har lov til at drømme!

indsendt 11. aug. 2011 12.38 af Webmaster mds-and-you   [ opdateret 11. aug. 2011 12.50 af Niels Jensen ]
Det er sjældent man den samme dag læser to positive historier om kræftbehandling. Men i dag er en sådan. Vi har allerede fortalt om den sammenlignende test af ATG mod aplastisk anæmi, og nu kan vi fortælle om brug af genmodificeret HIV til at helbrede leukemipatienter. 
Ja, vi skrev helbrede for i to af de tre leukemipatienter, som for et år siden fik den eksperimentelle behandling er der ikke længere nogen spor af kræftceller. Den tredje patient er også stadig i live. Sådanne eksperiementelle behandlinger gives naturligvis kun til patienter, som ikke har anden udsigt end døden. 
Perspektivet for denne form for behandling af både leukemipatienter og patienter med andre blodsygdommer er imidlertid ganske store. Man kan drømme om, at denne forskning resultere i en anden helbredende behandling end en knoglemarvstransplantation for MDS patienter og andre kræftpatienter.

Du kan læse et sammandrag af den videnskabelige artikel i New England Journal of Medicine, og du kan læse de engelsksprogede presseomtale på msnbc.com, hvor der også er et videoklip.
Comments