Nyheder‎ > ‎Forskningsnyheder‎ > ‎

Spændende oversigt over behandlinger og kromosomforsandringer

indsendt 1. nov. 2014 06.47 af Niels Jensen   [ opdateret 17. nov. 2014 08.39 ]
På den netop afholdte møde i Odense beskrev overlæge Detlef Haase fra Universitetshospitalet i Göttingen sammenhængen mellem de kromosomforandringer, som man observerer hos en given MDS patient og hvilke behandlinger man med succes kan anvende, samt hvilke der ikke forbedre patientens livskvalitet. Vi håber snart at kunne bringe yderligere detaljer om dette. Dr. Detlef Haases præsentation kan downloads fra siden om tidligere møder.

Mødet i Odense, som havde tiltrukket en lille snes mennesker, blev indledt af overlæge Claus Marcher fra Odense Universitetshospital, som fortalte om hvordan man diagnosticere MDS, hvilke informationer om den enkelte patient, som indgår i valget af behandling, og hvilke værktøjer man har til rådighed for at fortælle patienten hvordan sygdommen skønnes at udvikle sig. Dr, Marcher fortalte også hvornår man skulle overveje en knoglemarvstransplantation.

Til sidst på mødet fortalte sygeplejerske Winnie Krejsing om hvordan livet med MDS opleves af patienter og pårørende. Winnie Krejsings oplæg gav anledning til livlig diskussion blandt de tilstedeværende, og mødet gik over tiden. Så det er nok værd at overveje, om dagsordenen for møderne skal vendes en gang.