Nyheder‎ > ‎Forskningsnyheder‎ > ‎

Udenlandsk erfaring med Lenalidomid

indsendt 14. jan. 2012 07.29 af Webmaster mds-and-you   [ opdateret 14. jan. 2012 07.29 af Niels Jensen ]
Linalidomid er et af de stoffer som inden for de seneste år er blevet godkendt til behandling af MDS både i flere Europæiske lande og i USA. Stoffet er meget lig de stof Thalidomid, som skabte store negative overskrifter i aviserne for omkring halvtreds år siden på grund af gravide kvinders brug af stoffet. Stoffet er i USA godkendt til den form at MDS, som kaldes del 5q - hvor kromosm nummer fem har en defekt.

I Australien har en kvinde på 39 år fået dette medikament, og det har efter en lang tilvendingsperiode haft en positiv indflydelse på både hendes hvide og røde blodlegemer. Den australske patient, som hedder Rachael fortæller Myelodysplastic Syndrome NEWS, at hendes møde med stoffer var en utrolig oplevelse, og at hun oplevede flere bivirkninger af medikamentet. Hun fortæller, at det tog hendes krop fire måneder at blive vandt til medicinen. Du kan læse mere om Rachael og Leukaemia Foundations arbejde i Australien om at informerer MDS patienter på deres hjemmeside www.leukaemia.org.au.

Historien viser, at når man tager medicin, og specielt ny medicin, så skal man ikke give op for tidligt. Selv fik jeg i mere end et halv år Arenesp før det endelig kunne ses i mine blodtal.
Comments