Nyheder‎ > ‎Forskningsnyheder‎ > ‎

WHO Klassifikation af de hæmatologisk sygdomme

indsendt 21. aug. 2016 07.43 af Niels Jensen   [ opdateret 2. sep. 2016 12.06 ]
I foråret offentliggjorde WHO en artikel om 2016 versionen af WHO's klassifikation af de hæmatologiske sygdomme i tidskriftet Blood. Denne artikel er der heldigvis fri adgang til, og den kan downloades her (I tidsskriftet Blood er de frit tilgængelige artikler identificerede som "advertisement" - det betyder blot at nogen har betalt ekstra). 
Billedet til venstre viser de to det øverste niveau i klassifikationen, som indeholder grupperne mastocytosis, myeloproleferative neoplasmer, myeloide/lymphoide neoplasmer med eosinofili og omlejring, myelodysplastiske/myeloproliferative neoplasmer, myelodisplastiske syndromer, akut myeloid leukæmi og relaterede neoplasmer, akut leukæmi af tvetydig afstamning, B-lymfoblastisk leukæmi / lymfom, T-lymfoblastisk leukæmi / lymfom, og naturlige dræber celle lymfomblastisk leukæmi / lymfom. Det øverste niveau omfatter i alt 11 sygdoms-grupper. Lyle har fokus på 3 af disse hovedgrupper: myelodysplastiske syndromer, akut myeloid leukæmi og relaterede neoplasmer, og akut leukæmi af tvetydig afstamning. Desuden har Lyle også aktiviteter rettet mod CML og CMML i hovedgruppen myelodisplastiske/myeloproliferative neoplasmer. De sygdomme, som Lyle har mest fokus på er vist på grøn baggrund i diagrammet til venstre.

Det netop styrken ved Lyle, at vi har fokus på flere sygdomsgrupper. Det styrker os i kampen for anderkendelse af senfølger og rehabilitering, som går på tværs af sygdomsgrupperne.