Nyheder‎ > ‎Lyle nyheder‎ > ‎

Informationer om MDS på dansk

indsendt 22. sep. 2012 07.56 af Niels Jensen   [ opdateret 12. mar. 2015 00.06 ]
Dette har været en rigtig god måned for alle os, som ønsker mere information om MDS på dansk. Først søsatte Celgene deres hjemmeside www.blodceller.dk og dens nordiske søstre med information på dansk, norsk, svensk og finsk. Den hjemmeside har et interview med en dansk MDS patient, som har levet med sygdommen i over 7 år. I den nuværende version 1.0 vil mange nok lede forgæves over nogle ting på www.blodceller.dk, men forhåbentlig vil der i den kommende tid komme store mængder information om hvorledes sygdommen diagnosticeres, hvordan man kan sige noget om hvorledes den udvikler sig udfra informationerne på diagnose tidspunktet, og hvilke behandlinger, der allerede anvendes i praksis, og hvilke der fortiden er genstand for kliniske undersøgelser. Der er store håb til disse nordiske hjemmesider.
Nogle dage senere kom så den længede ventede danske oversættelse af MDS Foundations lille bog om MDS. Klas Raaschou-Jensen fra Roskilde Sygehus har sagt god for oversættelsen, som er finansieret af Novartis. Man kan få tilsendt et gratis eksemplar af den danske oversættelse ved at henvende til MDS DK Patientstøttegruppe.
Og der er mere på vej. Strukturen til en dansk version er hjemmesiden www.mdslifebeyondlimits.org er på plads, men en del af indholdet er endnu ikke oversat. Dette arbejde vil også ende med informationer på både dansk, norsk, svensk og finsk. 
Comments