Nyheder‎ > ‎Lyle nyheder‎ > ‎

Kaffebord ikke promoveret godt nok!

indsendt 25. okt. 2015 02.34 af Niels Jensen   [ opdateret 25. okt. 2015 02.39 ]
Det var planen, at vi denne søndag eftermiddag skulle drikke kaffe sammen og snakke løst og fast om at leve med den kroniske blodkræftsygdom MDS. Det var der ikke mange, som fandt var en godt måde at tilbringe en søndag eftermiddag sidst i oktober på. I det mindste må vi konstaterer, at vi ikke har været gode nok til at promovere denne MDS World Awareness Day.

Vi har forsøgt, at undersøge baggrunden for denne dag. Det har imidlertid ikke været muligt at finde ud af hvem, der har taget initiativ til dagen. Formålet er ellers klart nok, at sætte fokus på en forholdsvis sjælden blodkræftsygdom - i Danmark får omkring 250 personen diagnosen hver år, i TV, radio og aviser. Måske er grunden den pressemeddelelse til Knæk Cancer og andre, som vi ikke fik skrevet. Vi gør et forsøg igen til næste år. 

Måske er sådanne dage en god idé - måske er de ikke. Man skal lige huske på, at der findes over 3000 såkaldte sjældne sygdomme. Så hvis hver sygdom skulle have særlig opmærksomhed en dag om året, så ville der hurtigt blive kamp om årets dage. Måske er det en bedre idé at fokusere på den såkaldte "Sjældne Dag", som er den sidste dag i februar hvert år, hvor der sættes fokus på alle sjældne sygdomme.