Nyheder‎ > ‎Lyle nyheder‎ > ‎

Mange informationer på sundhed.dk

indsendt 21. mar. 2015 14.08 af Niels Jensen   [ opdateret 22. mar. 2015 14.19 ]
Naturligvis ikke om patientstøttegruppe, men om dine mange møder med det danske sundhedssystem. Vidste du eksempelvis, at du på sundhed.dk kan finde en oversigt over din kontakt med det danske sygehusvæsen? Du skal logge på med NemID, og så har du adgang til en masse informationer et pænt stykke tid tilbage i tiden. For kontakt med sundhedssystemet kan du finde en diagnose, en liste over de undersøgelsesprocedure du har været igennem, og natoter fra de involverede læger. Der finder du også en præcis kode for din diagnose og for MDS starter den med "DD46". Normalt beskrives diagnosen også i ord, men skulle det ikke være tilfældet, så kan stiller Statens Seruminstitut en online database til rådighed her.  MDS høre i Statens Seruminstituts klassifikationssystem under kapitlet neoplasmer og gruppen med tumorer af usikker eller ukendt karakter.

På sundhed.dk kan du også finde dine laboratoriesvar. Dog er Rigshospitalet først kommet med fra efteråret 2014 med hensyn til laboratoriesvar. Andre informationer som lægernes notater om eksempelvis dine knoglemarvsprøver på Rigshospitalet har i flere år været tilgængelige på sundhed.dk. Jeg er blevet fortalt, at der godt kan være en vis tidsforsinkelse fra du har talt med lægen om et eller andet til du kan læse det på sundhed.dk. Med tiden vil du også grafisk kunne følge udviklingen i dine blodprøveresultater. 

Det vil være en tilnærmelse at sige, at sundhed.dk giver dig overblik over dine kontakter med sundhedssystemet. Det synes jeg ikke det gør, det virker som om patientadgangen til informationerne har været en eftertanke. Måske kan IT-entreprenører rette op på det. Når man først er logget på med NemID bør det være muligt at lave en alternativ visning af de opsamlede data og dig og dit liv. Det er jo trods alt bare en noget rodet database man kirker ind i.

Lad os vide, såfremt du er interesseret i et møde, hvor vi gennemgår hvordan du kan bruge sundhed.dk til at finde sunhedssystemets information om dig. Skriv til os her.