Nyheder‎ > ‎Lyle nyheder‎ > ‎

Nedlæggelse af MDS DK Patientstøttegruppe vedtaget på ekstraordinær generalforsamling

indsendt 15. apr. 2016 05.17 af Niels Jensen   [ opdateret 15. apr. 2016 05.18 ]
Ved den ekstraordinære generalforsamling, som blev afholdt onsdag den 13. april kl. 19.00 i Karens Minde Kulturhus, blev det enstemmigt vedtaget af nedlægge MDS DK Patientstøttegruppe som forening. Det blev også vedtaget, at foreningens kassebeholdning efter betaling af omkostningerne ved afholdelse af den ekstraordinære generalforsamling overgår til patientforeningen Lyle til at det fortsættende arbejde med at levere informationer på dansk til danske MDS patienter og deres pårørende samt arrangerer informations møder for disse.

Denne hjemmeside vil fortsætte med at bringe nyheder fra ind- og udland og fra forskningen af interesse for MDS patienter og deres pårørende. Medlemmer, som har betalt kontingent enten i 2015 eller 2016 vil blive tilbudt gratis medlemskab af patientforeningen Lyle resten af 2016. Patientforeningen Lyle har medlemmer med mange forskellige blodkræftsygdomme, dog med et flertal af patienter med lymfekræft og leukæmi. Medlemmer, som har betalt kontingent i 2015 eller 2016 vil i løbet af næste uge modtage e-mail med anmodning om tilladelse til at videregive deres personlige oplysninger, som navn, adresse, telefonnummer, og e-mail til patientforeningen Lyle, så disse medlemmer kan nyde godt af Lyles aktiviteter i resten af 2016.  Det kan allerede oplyses, at der lørdag den 3. september 2016 afholdes en temadag i Middelfart bl.a. med fokus på MDS. Men allerede lørdag den 11. juni indbydes til en eftermiddag med fokus på MDS i København. Læs mere om det arrangement her.

Siden denne hjemmesides start i slutningen af 2011 er det lykkedes at gøre en række informationer af interesse for MDS patienter og deres pårørende tilgængelige på dansk. Det er også lykkedes af afholde 5 møder med indlæg fra internationalt anerkendte forskere i årene 2013, 2014 og 2016 for MDS patienter og pårørende. Som formand for den nu nedlagte foreninger har det været en glæde at se den opbakning der har været til disse møder. Fusionen med patientforeningen Lyle gør os stærkere både på den hjemlige og internationale front. Det første har betydning i forbindelse med påvirkning af det danske politiske system under udvikling og ikke mindst implementering af kommende kræftplaner. Husk, at MDS også regnes for en kræftsygdom, omend den hos mange er en meget godartet kræftsygdom.

Referat af den ekstraordinære generalforsamling vil så snart bestyrelsen har godkendt det blive tilgængeligt som PDF-fil på denne side.