Nyheder‎ > ‎Internationale nyheder‎ > ‎

Mere fokus på MDS den 25. oktober hvert år!

indsendt 11. nov. 2017 00.45 af Niels Jensen   [ opdateret 11. nov. 2017 00.45 ]
I år var MDS World Awareness Day onsdag den 25. oktober 2017 - var det MDS World Awareness Day. Den dag satte foreninger verden, som støtter MDS patienter og pårørende, fokus på MDS ved at fortælle den nærmest uvidende omverden, at MDS er en gruppe af blodkræftsygdomme med fejl i stamcellerne i knoglemarven, og at MDS sygdommen kan have et meget roligt forløb med blot lidt reduceret livskvalitet, eller et meget alvorligt forløb med behov for knoglemarvstransplantation eller med progression til akut myeloid leukæmi. 
Det blev gjort ved samtidig at dele mange twitter meddelelser om MDS samt små og store begivenheder relateret til MDS. Resultatet af tweet stormen i 2017 kan du se her.


I Danmark er et større forskningsprojekt, som sigter mod bedre behandling af MDS og leukæmi, under opstart ved Rigshospitalet i København og tætte forbindelser til både andre danske og amerikanske hospitaler. Bag den laboratoriebaserede del står Københavns Universitets Biotech Research and Innovation Center, og bag den kliniske del står Klinik for Blodsygdomme i Finsencentret på Rigshospitalet. Meget mere om dette soændende projekt i de kommende måneder.