Info på dansk om MDS

Tilbage i midten af nullerne var der meget lidt information om MDS på dansk. I dag er situationen en anden. Selv den nordiske vejledning for diagnose og behandling af MDS, som er udarbejdet af Nordic MDS Group, er takket være overlæge Kirsten Grønbæk og andre danske hæmatologer nu blevet oversat til dansk. Den kan findes på Dansk Hæmatologisk Selskabs hjemmeside under vejledninger og kan downloades som PDF-fil via linket her.

Link til information om MDS på dansk

Patienthåndbogensundhed.dk er et godt sted at starte sin læsning om sygdommen MDS. Den er kort og letforståelig. Ønsker man lidt dybere viden, så kan man fortsætte med Lægehåndbogen samme sted.

Et godt sted at fortsætte læsningen er på Nordic MDS Groups hjemmeside, som har information på dansk her. For at få fuldt udbytte informationen på Nordic MDS Groups hjemmeside, så skal du vide om du har lav-risiko eller høj-risiko MDS.

Både Rigshospitalet og Odense Universitetshosptal har informationer om MDS på dansk.

Send en mail til niels.jensen@mds-and-you.info såfremt der er links du mener mangler i ovenstående beskrivelse af informationer på dansk, eller links, som ikke længere virker.

2014 K_Grønbæk_et_al Vejledninger_for_diagnose_og_behandling_af_myelodysplastisk_syndrom.pdf